[Konkurs zakończony] Wakacyjny konkurs gier niezależnych

Większość stałych bywalców naszej witryny doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że przywiązujemy sporo uwagi niezależnym twórcom i ich grom.

@ 27.07.2013, 14:33
pc

[Konkurs zakończony] Wakacyjny konkurs gier niezależnych

Większość stałych bywalców naszej witryny doskonale zdaje sobie sprawę z faktu, że przywiązujemy sporo uwagi niezależnym twórcom i ich grom. W związku z tym nudne wakacje nie mogły obejść się bez małego konkursu. W gruncie rzeczy nie jest on wcale taki mały, ponieważ rozdamy w nim sporo produkcji, ale po kolei.

Zadanie jak zwykle jest banalne. Musicie napisać w komentarzach do tej wiadomości przepis na wakacyjne danie z indyka. Nie ma znaczenia czy wymyślicie lody z tego ptaszyska, czy też tradycyjną zupę. Liczy się tylko kreatywna instrukcja przygotowania posiłku, najlepiej w hardkorowym, szalonym, wakacyjnym wydaniu. Gotowe danie niekoniecznie musi nadawać się do jedzenia, ważne żeby było pomysłowe.

Zabawa potrwa do najbliższego piątku (2 sierpnia) do godziny 12.00. Zwycięzców wybierzemy w redakcyjnym gronie, a wyniki ogłosimy maksymalnie w poniedziałek (5 sierpnia).

Ważne! Jeżeli odkryjemy, że dany przepis jest skądś skopiowany, to zgłaszająca go osoba automatycznie traci szansę na wygraną. Możecie zaproponować tylko jedno danie (liczy się więc pierwszy post z przepisem).

[Konkurs zakończony] Wakacyjny konkurs gier niezależnych
A teraz nagrody. Trud włożony w wymyślenie jedzonka zrefundujemy Wam następującymi grami na komputery PC:

Miejsce 1 i 2:

- The Incredible Adventures of Van Helsing,
- Trine 2: Complete Story,
- Oniken,
- Cognition: An Erica Reed Thriller Season Pass,
- Face Noir,
- Gemini Rue,
- Primordia,
- Krater,
- Gun Monkeys,
- Unmechanical,
- Zombie Driver HD,
- Storm.

Miejsce 3:

- The Incredible Adventures of Van Helsing,
- Storm,
- Unmechanical,
- Zombie Driver HD,
- Gun Monkeys,
- Krater,
- Primordia,
- Gemini Rue,
- Face Noir,
- Cognition: An Erica Reed Thriller Season Pass,
- Oniken.

[Konkurs zakończony] Wakacyjny konkurs gier niezależnych
Miejsce 4:

- Storm,
- Unmechanical,
- Zombie Driver HD,
- Gun Monkeys,
- Krater,
- Primordia,
- Gemini Rue,
- Face Noir,
- Cognition: An Erica Reed Thriller Season Pass,
- Oniken.

Miejsce 5:

- Face Noir,
- Cognition: An Erica Reed Thriller Season Pass,
- Oniken,
- Gemini Rue,
- Primordia,
- Krater,
- Gun Monkeys,
- Zombie Driver HD.

Do tego osiem kolejnych osób otrzyma zestawy dwóch gier - Krater i Gun Monkeys.

Jak więc widać mamy tego trochę do rozdania. Życzymy zatem powodzenia i udanej zabawy!


Więcej filmów z The Incredible Adventures of Van Helsing

Dodaj Odpowiedź
Komentarze (15 najnowszych):
0 kudosLoczek3545   @   17:42, 27.07.2013
Pierś z indyka po myśliwsku.

Przepis na złapanie indyka:
Najpierw wyjeżdżamy do USA gdzie tam jest ich większość, następnie kupujemy strzelbę lub kuszę zależnie od naszego doświadczenia i umiejętności strzeleckich. Jedziemy w tereny łowieckie i upewniamy się czy zamieszkują ten teren. Strugamy gwizdek który pomaga nam je wypłoszyć. Następnie po prostu w nie strzelamy.

Hahahaha, żartowałem teraz na poważnie Szczęśliwy.

Wakacyjna pierś z indyka.

Składniki: Pierś indyka, przyprawa do grilla, pieprz, sól, piwo.

Sposób przygotowania:
Najważniejszym czynnikiem są wakacje, ponieważ inaczej nie wyjdzie tak jak powinien. Idziemy do biedronki, kupujemy tam piersi z indyka (ile ich potrzebujemy zależy tylko od naszego łakomstwa). Następnie bierzemy ze sobą grilla i idziemy na plażę się rozstawić (ACHTUNG!!! Nie robimy tego w domu). Po przygotowaniu stanowiska pracy, rzucamy piersi na ruszt i odpowiednio przyprawiamy. Gdy narządy indyka odpowiednio się zarumienią, polewamy je piwem dla lepszego smaku. Oczywiście nie zapominamy o przyjaciołach, bez których wakacje już nie są takie wesołe Szczęśliwy.
A hardkor jest gdy, piwa wypijemy oddzielnie, a wiadomo na takich okazjach nie kończy się na jednym Dumny .
0 kudosthe_matrix   @   01:30, 28.07.2013
Lody z indyka (Indie ice ;) lub jak kto woli Turkey Ice)

W te upalne dni najlepsze są lody, lody dla ochłody a jeśli chodzi o smak to lody o smaku … pieczonego indyka ;) (w Ameryce były by to chyba najbardziej popularne lody na Dzień Dziękczynienia). Po co jeść pieczonego indyka przy stole z rodziną z koro można wybrać się z rodziną na lody o smaku indyka. Przecież tak można by to święto również obchodzić, a co!!!

Składniki:

4 plastry z piersi indyka
Kilka papryczek Chili
Marynata do mięs pikantnych
Oliwa do smażenia
Sól
Pieprz
Kilka wafelek do lodów (wszystko uzależnione od ilości spożywających)

Przygotowanie:

Plastry z indyka wpierw marynujemy w marynacie przygotowanej z papryczek Chili, marynacie do mięs pikantnych, oliwie oraz soli i pieprzu. Tak przygotowaną marynatę, a w niej utopione plastry indyka odstawiamy do lodówki na 24 lub (najlepiej) na 48 godzin, aby indyk dobrze nasiąknął marynatą oraz miał wyrazisty smak w późniejszym produkcie, czyt. lodach. Następnie po 48 godzinach marynowania się indyka, kładziemy plastry na rozgrzany grill lub do piekarnika na 2000C. Na grillu smażymy plastry aż przybiorą złocisty, jednolity kolor oraz wspaniały zapach jaki będzie się z nich wydobywać, w piekarniku sądzę 15-20 min. z każdej strony powinno wystarczyć, jednak jestem za tym, żeby potrawę, a właściwie deser robić na grillu. Po usmażeniu i ostudzeniu indyka, mielimy go w maszynce do mielenia mięsa co z powoduje uzyskanie z indyka jednolitej masy. Masę z indyka nakładamy do wykwintnych, różnokształtnych kubeczków, aby urozmaicić nasze lody. Lody będą nie tylko smaczne, ale i interesujące i przyciągające wzrokiem. Tak przygotowany deser (masa z indyka w kubeczkach z odrobiną wody) wstawiamy do zamrażalnika najlepiej również na 48 godzin. Następnie przed podaniem wyciągamy naszego indyczka w kubeczkach z zamrażalnika, delikatnie rozcinamy kubeczek i nakładamy uformowany lód do wafelka i podajemy. Dodatkowo możemy polać naszego indyczka sosem z Zombii (przepis na następny raz ;)), wiedźmina (ze zwisającym warkoczem) lub Harrego Pottera (lody z wafelkiem, różdżką i „magicznym” sosem ;)), który na długo pozostanie w pamięci Naszej i naszych gości. Smacznego!!!
0 kudosZeelek   @   11:48, 28.07.2013
Indyk w stylu FPS

Indyk ma być upolowany za pomocą rewolweru o kalibrze 44 z nabojami zapalającymi na terenie teksasu. Dodatkowo należy indyka ustrzelić zeskakując z motora robiąc 360 no scope ,obowiązkowo ma to być headshot z minimum 50 m. Następnie obieramy indyka wielką maczetą aby potem go wrzucić w żywy ogień. Do następnej fazy potrzebni są co najmniej dwaj żołnierze supportu wyposażeni w strzelby z nabojami zapalającymi i jeden medyk. Medyk polewa indyka w ognisku bardzo dużą ilością alkoholu. W tej chwili jeden z żołnierzy musi przynieść co najmniej pół kilo pasków bekonu i zacząć okładać indyka mięsem, wtedy należy również zwierzynę przyprawić : solą, pieprzem, rumem, wódką i prochem strzelniczym. Dobra zakładając że część od rozpalenia ogniska do przyprawienia prochem zajęła wam mniej więcej 15 - 20 min należy w tej chwili indyka wyjąć ja maskę jeepa z czasów drugiej wojny światowej oblać wszystko pięcioma litrami paliwa lotniczego i podpalić. Indyk powinien zgasnąć w ciągu pięciu minut. Następnie należy zwierzynę zdjąć i połorzyć na metalowy wielki talerz. Niestety w chwili obecnej indyk jest bardzo twardy a więc aby ochronić uzębienie żołnierzy należy indyka rozstrzelać z CKM z nabojami penetrującymi . Po takim przygotowaniu powinniśmy dostać złoto przypieczonego obłożonego bekonem miękkiego w spożyciu ptaka .
0 kudosandzej157   @   18:41, 28.07.2013
indołak nadziewany
Składniki:
Indykołak tatrzański niepospolity
Świeża kosodrzewina
Oscypek (koniecznie oryginalny)
Żurawina
Miód
Tymianek
Pietruszka
Mięso(do karmienia-im tańsze tym lepsze)
Opiłki srebra(do karmienia)
Sposób przygotowania
Z szuflady zabieramy nasz rewolwer bębenkowy mieszczący 8 srebrnych pocisków, ubieramy się w skórzany płaszcz i kapelusz a następnie jedziemy pociągiem(koniecznie na dachu!!!) do zakopanego. Wśród gór przytłaczających swym ogromem szukamy tajemniczego i zagubionego miejsca przebywania śpiących rycerzy gdyż w ich schronieniu grasuje indykołak. By znaleźć to miejsce musimy znaleźć najobskurniejszy bar w okolicy i pytać się usilnie barmana o (dokładnie to trzeba powiedzieć!!!),,Starą jędze bez oka której z nozdrzy para bucha a w zdrowym oku tańcują płomienie świętując dawną chwałę". Po około godzinie maltretowania powie nam ,, Dobra, okej idziesz prosto 50m skręcasz w lewo i idziesz do tamtego hotelu będzie stała w recepcji" Gdy będziesz wychodził barman zamruczy pod nosem,,Smakosze @$%!#@ już drugi dzisiaj mi żyć nie daje". Nie zastanawiając się idź do wskazanego hotelu. Spotkasz tam niezgodną z opisiem niską czarnowłosą staruszkę. Gdy będziesz blisko niej ze ścian usłyszysz dudniący głos:Wiem po co przyszedłeś i wiem że stąd wyjdziesz tylko wtedy gdy powiem ci gdzie jest to miejsce. Miejsce o którym każdy słyszał, miejsce którego niewielu szukało, Miejsce którego nikt nie widział... Nagle zemdlejesz i obudzisz się jeśli masz szczęści u podnóża Rys jeśli nie... cóż nie chciałbym być na twoim miejscu. Wchodzimy do jamy ukrytej wśród kosodrzewiny(polecam zerwać kilka gałązek-przydadzą się później) i mijająć rycerzy w zardzewiałych zbrojach śpiewamy cicho ,,ragnara czerwonego" aż nie zobaczymy indykołaka.Gdy spotkamy te stworzenie wyciągamy szybko rewolwer(koniecznie tak by nasza ręka poruszyła tył płaszcza który wzbije tumany kurzu) i strzelamy w kolano stwora srebrnym pociskiem. Zawijamy go następnie w nasz płaszcz(potwór musi być żywy!!!)i wracamy do domu. Zamykamy stworzenie w piwnicy karmiąc je mięsem przyprawionym opiłkami srebra. Musimy karmić tak indykołaka przez tydzień by jego organizm oczyścił się z toksyn. Po tym czasie musimy ubić potwora srebrną kulą wystrzeloną prosto w serce straszydła(narząd ten znajduje się u tego gatunku 5 cm naprawo od 3 żebra po lewej licząc od dołu. Jeśli nie mamy serca tego zrobić możemy traktować potwora jak psa- chodzić z nim na spacery itp. karmiąc go należy jednak pamiętać o opiłkach srebra gdy nie będziemy ich dodawali do karmy miłe zwierzątko zdiczeje i rzuci się na nas. Jeśli wybraliśmy obcję a wyciągamy wnętrzności stwora nadziewamy go tyminkiem, kosodrzewiną i oscypkiem pokrojonym tak jak na frytki. Indykołaka pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celcjusza przez 3 godziny polewając go co 30 minut sosem z żurawiny tymianku i miodu. Podawać możemy z dodatkiem soku z cytryny. Gdy będziesz jadł do drzwi może zapukać drugi wspomniany przez barmana smakosz jeśli powiedział do ciebie po imieniu udawaj że cie nie ma. Jeśli nie wymienił twojego imienia możesz go spokojnie wpuścić do domu na ucztę.
Ważne: Jeśli masz zamiar jeść to po zmroku to przed spożyciem skonsultuj się z przedsiębiorstwem pogrzebowym.
Mam pytanie co do formy nagrody: będą to płyty czy kody do np. Steam?
0 kudosraziel91   @   19:16, 28.07.2013
Ode mnie " Indyk a la Frankenstein"

Kupujemy :
2 indycze nóżki
Piersi z indyka
2 indycze skrzydełka
Szkielet z indyka
Głowa i szyja
Jakieś wnętrzności na farsz
Igła i nitka
Kilka kilogramów piór ( indycze są najlepsze ale nikt nie pogniewa się o sierść z dzika)
Kilka tubek kleju jakiejś dobrej firmy ( coby nie było reklamy markę wybierzcie sami)
Kable do odpalania silnika samochodowego
Samochód
Księga Nekromanty


Sposób przygotowania:
Rozkładamy wszystkie "składniki" naszego indyka na stole i bawimy się podobnie jak przy układaniu klocków LEGO .
Do szkieletu za pomocą igły i nitki przyszywamy kolejno nogi , skrzydła , piersi i głowę.
Robimy farsz z wnętrzności i zaszywamy żeby wszystko było na swoim miejscu .
Naszego indyczka panierujemy w kleju i piórkach , podłączmy kable do auta i indyka .
Po tej czynności czas na kilka rytualnych modlitw wyczytanych z księgi i odpalenie silnika.
Jeśli wykonaliśmy to danie w 100% zgodnie z opisem to możemy cieszyć się naszym daniem które właśnie ucieka z naszego podwórka. Pokręcony
Pozostaje nam tylko złapać indyczka i albo dać zwierzynie uciec.
W przypadku złapania możemy powtarzać te ( jakże złe ale dające frajdę ) czynności do znudzenia.
Smacznego Puszcza oko

P.S. Faktem jest że tym daniem się nie najemy zbytnio ale za to jaka radocha z łapania indyka ( dzięki temu możemy szybko pozbyć się zbędnych kilogramów co w okresie letnim jest bardzo modne) Cool

0 kudosmikul1991   @   19:51, 28.07.2013
Ja postanowiłem zaproponować szalenie pyszne danie, które jak najbardziej - nadaje się do zjedzenia;). Danie często przeze mnie przygotowywane, w dużej części jest to miks znanych i lubianych przez wielu sztuczek kulinarnych.

INDYK ZAPIEKANY W MIODOWO-PIWNEJ MARYNACIE, Z PIECZONYMI W RĘKAWIE ZIEMNIAKAMI I PYSZNĄ SURÓWKĄ

1. SKŁADNIKI (ok. 5-7 porcji):
.: MIĘSO I MARYNATA :.
- 1 średni indyk
- 500 ml piwa karmelowego
- 200 ml oleju
- 10 łyżek miodu
- szczypta: soli, pieprzu, czerwonej papryki w proszku, oregano, bazylii, ziół prowansalskich

.: ZIEMNIAKI :.
- 2 kg młodych ziemniaków
- 70g masła
- 1 duża cebula
- garść koperku
- szczypta soli

.: SURÓWKA:.
- sałata lodowa
- 500g pomidorów koktajlowych
- szczypiorek
- 250 ml śmietany 18%
- 1/4 puszki kukurydzy
- mała papryka
- szczypta soli i pieprzu

2. PROCES PRZYGOTOWANIA
.: MIĘSO I MARYNATA :.

- Indyka myjemy, czyścimy i dość dokładnie suszymy.
- Nacieramy go solą i pieprzem.
- Do dużej miski wlewamy piwo, miód, olej oraz resztę podanych w przepisie przypraw.
- Do miski z marynatą wkładamy indyka, dokładnie zanurzając go w marynacie.
- Miskę z indykiem szczelnie zabezpieczamy folią spożywczą, całość zostawiamy w lodówce na całą dobę.

Kiedy indyk przeszedł już wszystkimi przyprawami można przygotowywać się do pieczenia:

- Piekarnik ustawiamy na grzanie góra - dół i temperaturę 190 stopni Celsiusza.
- Mięso przekładamy do dużej formy do pieczenia, następnie obficie polewamy je marynatą. Całość dokładnie przykrywamy folią aluminiową.

Kiedy piekarnik się nagrzeje, można przystąpić do pieczenia.
- Indyka pod folią aluminiową pieczemy ok 140 minut, mniej więcej w połowie można ściągnąć folię i podlać go marynatą (skórka i mięso będą bardziej soczyste), jednak koniecznie trzeba go ponownie folią nakryć.

W tym momencie warto zająć się ziemniakami.

.: ZIEMNIAKI :.
- Ziemniaki myjemy, szorujemy suszymy.
- Cebulę kroimy w talarki.
- W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy koperek, sól i cebulę. Nie smażymy.
- Ziemniaki przekładamy do rękawa kuchennego, zalewamy roztopioną margaryną z dodatkami. Rękaw wiążemy.

Po 140 minutach pieczenia indyka ściągamy folię aluminiową, a obok niego kładziemy rękaw z ziemniakami.

Pieczemy następne 40 minut.

W tym czasie warto przygotować surówkę.

.: SURÓWKA:.
- Sałatę myjemy, suszymy, rwiemy na małe kawałki.
- Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki, szczypior drobno szatkujemy, paprykę dzielimy na małe kostki - całość wraz z kukurydzą dodajemy do sałaty.
- Zalewamy śmietaną i przyprawiamy. Całość wkładamy na chwilę do lodówki.

Teraz następuje ostatni fragment pieczenia. Indyka podlewamy po raz kolejny marynatą, rękaw z ziemniaki rozcinamy i delikatnie go rozsuwamy. Temperaturę piekarnika przestawiamy na 220 stopni oraz ustawiamy termoobieg - całość pieczemy jeszcze 15-20 min.

Cóż, po tym czasie powinniśmy uzyskać niesamowicie pyszne, jednocześnie soczyste w środku i sympatycznie chrupiące z wierzchu danie, dodatkowo wyakcentowane orzeźwiającą i zdrową surówką.

Porcję ziemniaków przekładamy na talerz, dekorujemy przypieczoną cebulą, na to dajmy ulubioną część indyka. Talerz dekorujemy kolorową sałatką. Podajemy.

Smacznego Uśmiech





0 kudoslukivereiro   @   11:36, 29.07.2013
Pieczony indyk "Szwajcarski Ser"
Potrzebne:
-Indyk
-AK-47 + 30 pocisków
-Naczynie żaroodporne
-Piekarnik o dużej pojemności
-I warzywa na farsz

Sposób przygotowania:
Wyżej wspomnianego indyka trzeba zabrać do miejsca gdzie nikt nie będzie słyszał strzałów. Karabin naładować, a indyka skrócić o głowę, przeciąć skórę najlepiej w miejscu klatki piersiowej i wyjąć wnętrzności. Resztę ciała indyka trzeba oplątać sznurkiem nogi i przymocować do sufitu. Teraz możemy się bawić w postać z jakiejś strzelanki i indyka przedziurawić jak chcemy (UWAGA! INDYKA DZIURAWIMY PO OBU STRONACH WIĘC MUSIMY WSADZIĆ COŚ ŻEBY KULE NIE PRZESZŁY PRZEZ CAŁE CIAŁO). Z przedziurawionego indyka wyjmujemy pociski i to co tam wsadziliśmy by blokowało pociski, a po tych czynnościach faszerujemy go warzywami i przyprawami, a miejsce po przecięciu głowy i klatki piersiowej zaszyć grubą nicią. Ciało maczamy w przyprawach i wsadzamy do naczynia, a później do piekarnika nagrzanego w temp. 180 stopni i zostawiamy do momentu gdy z mięsa spływać przestanie krew i woda. Upieczonego indyka podajemy wg. własnej koncepcji. Smacznego ;)
0 kudosL4R3S   @   20:45, 29.07.2013
Zapiekanka makaronowa z indykiem i krewetkami - składniki:

1 kostka rosołu z kury Knorr - 1 sztuka
300 g makaronu penne ugotowanego al dente, odcedzonego i zahartowanego zimna wodą
200 g gęstej śmietany 36%
kawałek (2,5 cm) imbiru obranego i startego
200 g krewetek koktajlowych
3 papryki (zielona, żółta i czerwona) oczyszczone z pestek i białych błonek i pokrojone w kostkę

6 łyżek sosu sojowego
4 łyżki oliwy extra virgine
sól, pieprz
200 g piersi indyka pokrojonej w paseczki
200 g startego ementalera

1

Jeśli dziś ugotowałeś za dużo makaronu, nie wyrzucaj go, tylko przykryj i włóż do lodówki. Niech poczeka do jutra, a ty zobaczysz co tam jeszcze masz w lodówce i przygotujesz zapiekankę. Czyli pyszne i łatwe danie-śmietnik.
2

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (możesz też ustawic opcję grill). Zagotuj pół litra wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. Mięso oprósz solą i pieprzem, usmaż w rondlu na 2 łyżkach oliwy. Gdy się przyrumieni, wlej 2 łyżki sosu sojowego i mieszaj, aby odkleić „smak” od dna rondla. Mięso wyjmij, a do rondla wlej resztę oliwy, rozgrzej, włóż paprykę i krewetki. Zalej resztą sosu sojowego i 1/2 szklanki rosołu, ponownie mieszaj drewnianą łyżką, aby zebrać „smak”. Dodaj imbir i śmietanę, wymieszaj. Włóż mięso i makaron, przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Masą napełnij jedno duże lub 4 mniejsze żaroodporne naczynia, posyp serem i piecz, aż na wierzchu powstanie rumiana skorupka.

Danie dobre do zjedzenia i smaczne . Życzę smacznego!
0 kudosgregory16mix   @   21:29, 01.08.2013
Indyk vel Greg - jako, że kilka stereotypów na moja osobę się składa, to będzie dziwnie.

Po początku niczym prawdziwy łowca należy indyka upolować. Natomiast jeśli chodzi o metody, to zwykłym obywatelom odradzam polowanie na własną rękę i kupienie indyka u producenta.
Gdy już dorwiemy to "bydle" należy je oskórować według uznania. Oczywiście jak wyżej, zalecam by zwykli obywatele kupili już oskórowanego Uśmiech
Tak przygotowanego indyka należy teraz przygotować do pieczenia. Zacznijmy od przygotowania marynaty. W tym celu odpalamy znane nam wszystkim Mario i szukamy 5 grzybków. Koniecznie zielonych. Nie powinno być to trudne, gdyż na stracie już 3 mamy Uśmiech
Następnie musimy przygotować Twierdzę i przy niej postawić zagrodę dla krów. Gdy z zagrody farmer przyniesie ser do spichlerza będziemy nieć już połowę marynaty Uśmiech Tylko nie zapomnijcie ogrodzić farmy, by nie czekać za długo Uśmiech
Jak dorobiliśmy się sera należy udać się na wyspę Khorinis. Tam należy znaleźć Czarnego Trolla zabrać mu skórę i... w sumie skóra nie będzie potrzebna, ale pokonanie takiego bossa daje dużo frajdy. Ale słoneczny aloes możecie zabrać spod jego jaskini Dumny
Do tych trzech składników, które należy drobno posiekać dodajemy oliwy z Maca. Następnie możemy wysmarować tym lndyka. Następnie musimy wcielić się w Shepard'a. Będziemy potrzebować włoszczyzny do wnętrza indyka. Najlepiej tej z jednego z zakończeń ME3. Wybierzecie sami wedłóg uznania. Mnie podoba się ta z układami scalonymi Dumny
Lecz należy pamiętać, że nie samym zielskiem człowiek żyje. Więc należy udać się do świata Wiedźmina by zdobyć choć trochę mięsa Ghula. Ten ciągle mięso jada, więc będzie odpowiednie. Jak komuś nie pasuje trupojad, można zgarnąć mięso Topielca. Mięso i warzywa kroimy wedłóg uznania i uzupełniamy nimi wnętrze indyka.
Następnie musimy przygotować sporą serwerownię. Oczywiście pieczenie w piekarniku jest dla leszczy, a nie dla hardcorowców jak My Uśmiech W te serwerowni po umieszczeniu w niej indyka wyłączamy klimatyzację i pieczemy przez około 2 godziny. Zapewniam, że to wystarczy Dumny
Jednak by indyczek nabrał smaczku należy go później nieco owędzić świecą dymną oraz racą. Kolory obu wedłóg uznania. Ja preferuję niebiesko-białe Uśmiech
Na zakończenie, przed podaniem należy polać indyka sosem. Ten otrzymujemy mieląc płytę główną na drobny mak i mieszając ją z oliwą z oliwek.

Tak przyrządzony indyk każdemu zasmakuje Uśmiech
I pamiętajcie nie traktujcie indyka jak w Strasznym Filmie 2 Uśmiech
0 kudosCountCrowley   @   00:25, 02.08.2013
Przepis na indyka w sosie whisky! Uśmiech

ja przygotowałem na szybko wersję video, dla wszystkich tych, którzy tak jak ja, nie ogarniają przepisów czytanych i lubią zobaczyć co i jak.

Video-przepis poniżej:
https://www.youtu(...)YJNv7liM

W filmiku prezentuję "wakacyjny przepis na indyka (w sosie whisky)", przygotowanie nie zajmie wam dłużej niż 2 minuty Uśmiech )

Wasz zdrowie! Szczęśliwy

0 kudosspider106   @   11:01, 02.08.2013
Plażowy indyk na melanżu

Składniki:
1 indyk
sól
pieprz
masełko
papryka słodka w proszku
papryczka chili (dla lubiących ostrość)
ziemniaki
Tequila(lub inny procentowy trunek)

Przygotowanie:

Przyprowadzamy naszego delikwenta na smyczy, gdzie na plaży czeka doborowe towarzystwo z schłodzoną tequilą przy rozpalonym ognisku. Powoli zaczynamy marynować naszego ptaszka od środka dobrym trunkiem, przy okazji dobrze się bawiąc. Gdy nasz indorek troszkę się zmęczy i spoci to pomagamy zdjąć mu piórka, żeby ochłonął. Później gdy już nie będzie dawał rady robimy mu ostre cięcie jak w "Ninja Fruit" co by się biedaczysko nie męczyło. Wtedy nacieramy go masełkiem, ziołami, solą i pieprzem. No i papryczką w zależności czy lubimy na ostro czy słodko. Takiego oto indorka nabijamy na włócznie i pieczemy na naszym ognisku. W żar ogniska wkładamy ziemniaczki i pieczemy je na skapującym tłuszczyku z naszego ptaszyska. gdy już nasz delikwencik się upiecze bierzemy nóż i odcinamy to co lubimy, biorąc do tego upieczone ziemniaki.

Życzę wszystkim smacznego Uśmiech
0 kudososkarsom   @   20:41, 04.08.2013
No cholera jasna! A miałem napisać to przegapiłem! Smutny
Tak sobie w poniedziałek mówię, "napisze w tygodniu" i zapomniałem do cholery jasnej. Smutny

0 kudosgregory16mix   @   12:42, 05.08.2013
Oksy, nie trzeba używać wulgaryzmów... Moderację proszę o łaskę. Już ja mu to wytłumaczę na swój sposób...
0 kudosLoczek3545   @   17:36, 08.08.2013
Sorrki że się pytam ale kiedy wyniki? Dumny
Dodaj Odpowiedź